perjantai 7. tammikuuta 2011

Menneitä ja tulevia

Joo. Yksi tämän blogin tarkoituksista on toimia oman liikkumisen kommentointipaikkana. Yhtälailla se varmaankin kertoo siinä sivussa koirien liikkumisesta.

Pieni katsaus menneeseen vuoteen. Ihan vaan muistin virkistykseksi ja pohjalle. Mitäs urheilemisen saralla tapahtuikaan?

Vuosi alkoin surullisissa merkeissä Tiitun epilepsiakohtausten takia. Suunnitelmat oli rakennettu talven 2010 koirahiihtokisoihin. Vaikea kohtausrypäs ja epilepsialääkityksen aloitus vei kuitenkin mahdollisuuden kilpailla. Koiraurheilun jäätyä siten pois ohjelmasta tuli omaankin liikkumiseen pientä takapakkia. Yritin kyllä liikkua koko talven ja pohjat kesän suunnistuskisoille eivät olleet lainkaan huonot.

Kevään tullessa aloitin juoksemisen kuitenkin jälkikäteen arvioiden liian innokkaasti. Keväällä tuli juostua useita suunnistuskisoja ja siihen päälle juoksutreenit. Jo vuosia vaivanneet akillesjänteet kipeytyivät. Elokuun alkuun asetettu kauden päätavoite veteraanien MM-suunnistukset Sveitsissä alkoi olla vaarassa. Kesäkuussa en juossut juurikaan. Jukolan viesti jäi suosiolla väliin.

Heinäkuu meni sitten fysikaalisessa hoidossa. Sain jänteisiin sähköä ja monenmoista muutakin hoitoa. Lepo ja hoidot auttoivatkin sen verran, että pystyin Sveitsissä juoksemaan kaikki kisat. Kunto toki oli mitä oli, mutta osallistumaan pääsin. Reissu oli muuten kerrassaan hieno kokemus. Koirien kanssa liikkuminen kesällä muodostui tuskalliseksi kuuman ja helteisen kesän vuoksi. Liekö kuumuudella ollut osansa siinä, että Tiitun epilepsia eteni pahempaan suuntaan. Lääkitystä jouduttiin nostamaan kesällä useammankin kohtauksen takia.
Edit: Lisätään tähän nyt vielä pahasti tulehtuneen umpilisäkkeen poisto 23.8.2010, josta toivuin yllättäväkin hyvin.

Syksyllä sain rauhallisella liikkumisella jalkojani hieman parempaan kuntoon. Treenasimme säiden viilennyttyä koirien kanssa ihan mukavasti ja päätin jo osallistua Tumpun kanssa canicrosskisoihin. Kisojen peruuntumiset ja Tumpun pieni loukkaantuminen ja lääkekuuri estivät lopulta osallistumisemme. Itse pääsin kuitenkin juoksemaan muutamia mukavia kisoja. Päälimmäisenä suunnistuksen SM-keskimatka Teuvalla ja canicrossin SM-viesti Porissa lainakoira Impan kanssa.

Loppuvuosi meni treenimielessä hyvin. Lumien tultua olen hiihtänyt sekä itsekseni, että koirien kanssa. Olemme myös pitäneet tarkoituksella juoksu- ja canicrosslenkkejä ohjelmassa. Jalkani ovat olleet ihan hyvässä kunnossa ja koirat liikkuneet innokkaasti. Marras-joulukuu oli erittäin hyvä treenijakso sekä minulle, että koirille.

Alkaneelle vuodelle olenkin asettanut mukavia tavoitteita. Talven aikana on tarkoitus osallistua hiihtosuunnistus- ja ampumahiihtokisoihin. Mitään tulostavoitteita ei ole. Olen tyytyväinen, jos saan talvelta muutamia kisoja kisailtua. Tavoitteena on pitää terveys sillä mallilla, että kesän suunnistuskisoihin voisi osallistua menneitä vuosia enemmän. Yhdessä on kavereiden kanssa jo sovittu Suomen Tunturisuunnistukseen osallistuminen. Muu kaikki on vielä avoinna. Niistä tarkemmin jatkossa.

Koirien kisatilanne on harmillinen. Se on kuitenkin vain hyväksyttävä, että näistä karvakuonoista ei kisakaveriksi ole. Pieniä virityksiä on ollut lainakoirien suhteen. Katsotaan syntyykö niistä mitään todellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti